Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl
Project

Bijbel brengt arme boeren in actie

in Zuid-Afrika

Veel inwoners van KwaZulu-Natal verwachten niet meer dat hun leven ooit nog zal veranderen, omdat ze al generaties lang in armoede leven. Dat maakt hen passief en zonder hoop. Het is een grote uitdaging om die mentaliteit te doorbreken. Het lukt de Zuid-Afrikaanse organisatie ACAT om vooral arme boerenfamilies weer hoop te bieden en in beweging te krijgen. De Bijbel inspireert hen en betere landbouwmethoden verhogen hun voedselopbrengst.

Eenzaam ploeteren

In KwaZulu-Natal wonen veel Zulu’s in heuvelachtig land, dat niet erg vruchtbaar is en waar men door klimaatverandering last heeft van toenemende droogte. Oogsten mislukken en de gezinnen, lijden regelmatig honger. Veel gebroken gezinnen hebben grootouders of zelfs kinderen aan het hoofd. Huizen liggen verspreid over het gebied, waar mensen vaak alleen aan het ploeteren zijn.

Samen beter boeren

ACAT koppelt vijf gezinnen aan elkaar en leert hen samenwerken. Via Bijbelse verhalen en de invloed van kerkleiders zet men mensen weer tot actie aan. Zo veranderen mensen langzaam van houding: ze krijgen meer zelfvertrouwen, zorgen beter voor hun gezin, zien dat hun werk op het land wat oplevert, hun inkomsten en voeding verbeteren, ze zijn beter bestand tegen klimaatverandering. Ze zien dat ze samen hun leven kunnen verbeteren.

Wat wil ACAT per jaar bereiken?

  • 400 families gaan in groepen van 5 families samenwerken
  • ze leren samen groentetuinen aanleggen en onderhouden
  • ze leren samen spaargroepen op te zetten
  • 200 vrijwilligers worden getraind om te zorgen dat het geleerde toegepast wordt
  • het leven van 3800 volwassenen en kinderen verbetert

Steun dit werk

Steun dit werk via het programma Zending met een bijdrage op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. bijbels boeren Zuid-Afrika of doneer online. Hartelijk dank!

Geef voor dit zendingswerk

Meer weten? Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief.

Verhalen

Over dit project

Nieuws

Over dit project